Строили по ОП “Транспорт” с крадени камъни от Първомай

  • 16 декември 2013 13:57

  • 2423
  • 0
Строили по ОП “Транспорт” с крадени камъни от Първомай
©

Разследване, показало афера с кражба на инертни материали при изпълнение на проект по Оперативна програма “Транспорт”, остава само в папките на полицията и експертите от РИОСВ-Пловдив, показва проверка на „Марица“.

Гръцка компания, изпълнител на участъка Пловдив - Първомай по време на ремонта на жп линията до Свиленград, е използвала инертни материали от незаконна кариера. Строежът бе част от проект по Оперативна програма “Транспорт” на обща стойност 340 млн. евро.

Само за участъка от Пловдив до Първомай, са похарчени 88 млн. евро. Възложител на проекта е Национална компания железопътна инфраструктура. По време на ремонта строителният надзор е осъществявал авторитетен международен консорциум.

Никой обаче не е забелязал нередности при доставката на инертни материали.

В същото време за броени месеци от незаконна кариера в землището на кв. “Дебър”, гр. Първомай, са изгребани хиляди кубици земни маси. Инертните материали са доставени под носа на всякакви контрольори и институции. Разрешителните за добив на пясък, чакъл и баластра от реки и кариери уж минава през сложна процедура. Този бизнес би трябвало да подлежи на изключително строг контрол, осъществяван от няколко служби.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини