„Цветомания“ ЕООД приключи успешно проект по схема „Безопасен труд“ по ОП „Развитие на човешките рес

  • 31 октомври 2013 13:11

  • 2168
  • 0
„Цветомания“ ЕООД приключи успешно проект по схема „Безопасен труд“ по ОП „Развитие на човешките рес
©

„Цветомания“ ЕООД изпълни успешно проект по схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-2.3.02 „Безопасен труд“ в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Успешната реалзицаия на проекта Закупуване на лични предпазни средства и внедряване на система за управление съгласно BS OHSAS 18001:2007 в “Цветомания” ЕООД за осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд. Успешната реализация на проекта подкрепи „Цветомания“ ЕООД в процеса на надграждане и подобряване на условията на труд и постигане на високи нива на безопасност.

Проектът бе с размер на финансиране 66 750, 89 лв., а периодът на реализация на дейностите – 12 месеца, от 1 ноември 2012 до днес, 31 октомври 2013 г.

В рамките на изпълнението на проекта е разработен Анализ на състоянието и проектирането на организацията на трудовата дейност в „Цветомания“ ЕООД и са осигурени лични предпазни средства и специализирано работно облекло на персонала (30 бр.). Допълнително, в компанията е внедрен сертификат съгласно система за управление съгласно BS OHSAS 18001:2007 и е повишена информираността сред заетите лица относно новостите, свързани с прилагането и осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд, спрямо европейските и национални стратегии.

Крайният резултат от изпълнението на проекта е подобряване на условията на труд на заетите в „Цветомания“ ЕООД и подкрепа за постигане на още по-високи резултати при изпълнение на служебните задължения. Осигуряването в още по-голяма степен на безопасност и здраве на работното място доведоха до повишаване конкурентоспособността и мотивацията на заетите лица и ще имат трайно въздействие върху професионалната им реализация. Успешното изпълнение на дейностите и постигнатите резултати водят също така и до утвърждаване принципите за безопасност и здраве на работното място и стимулират, както наетия персонал, така и компанията да надградят резултатите от проекта чрез по нататъшни дейности свързани с подобряване на условията на труд в „Цветомания“ ЕООД.

Цялостната реализация на проектните дейности, оригиналните решения и иновации, успехът и резултатите спомогнаха „Цветомания“ ЕООД да прилага и популяризира наложените добри практики в сферата на безопасността на работния процес и личните предпазни средства.

 

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-2.3.02-0359, от Европейския социален фонд,за изпълнението на проект № ESF-2302-01-07014 – „.Закупуване на лични предпазни средства и внедряване на система за управление съгласно OHSAS 18001:2007 в „Цветомания” ЕООД за осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от „Цветомания” ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.

Последвайте канала на

Novini.bg
2168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини