Имаме договори за половината от парите от ЕС до 2014 г.

  • 26 юли 2011 18:19

  • 1737
  • 0
Имаме договори за половината от парите от ЕС до 2014 г.
© Булфото

Той добави, че до края на годината ще бъдат разплатени една пета от парите, предаде БНР.

"Ние имаме сключени договори за почти половината от ресурса, над 48% от цялата сума по седемте оперативни програми. България е успяла да плати над 13,5%, което е 2,1 млрд. лв. Планът до края на годината е ние да имаме плащане не по-малко от 20% от цялото финансиране и се надяваме тази цел да бъде постигната", заяви министърът.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник е договорил с представители на Еврокомисията Държавната агенция за закрила на детето да бъде подсилена с пари от еврофондовете. По този начин ще може да се ускори процеса на деинституционализация, който предвижда в следващите години над 7 000 деца да бъдат изведени от социалните домове, и да им бъдат осигурени алтернативни грижи.

"Имаме подкрепата на ЕК за една подобна възможност, включително и за допълнителни експерти, които работят не само в централата в София, да работят на областно ниво и да могат да помагат с координация, също така и да контролират качеството на предлаганите услуги на място. Имаме зелена светлина, т.е. това ще бъде факт, финансирането ще бъде осигурено с европейски пари", каза още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини