"Пепина М" ЕООД ще преквалифицира служителите си по европроект

  • 13 март 2013 10:05

  • 2850
  • 0
"Пепина М" ЕООД ще преквалифицира служителите си по европроект
© булфото

Фирма „Пепина М” ЕООД ще преквалифицира служителите си по схема „Квалификационни услуги и обучения за заети лица - фаза 3

През месец октомври 2012г. фирма „ПЕПИНА М” ЕООД стартира изпълнението на проект ESF-2116-01-01004, BG051PO001-2.1.16-0033 - “Квалификацията – път към развитие”. Проектът е финансиран по договор №: ESF-2116-01-01002 за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-2.1.16 – "Квалификационни услуги и обучения за заети лица - фаза 3".

Продължителността на договора е 12 месеца и през периода на неговото изпълнение 32 лица ще преминат обучение по професионална квалификация и ключова компетентност. Обучението ще бъде по цяла професия по професионална квалификация „Продавач-консултант” – II квалификационна степен и обучение по „Дигитална компетентност” – Ключова компетентност 4.

Проектът е насочен към предоставяне на обучения и квалификация за заети лица с цел повишаване производителността на труда и създаване на условия за устойчива заетост.

Общата цел на проекта е да се подобри адаптивността на заетите лица в даден отрасъл, с приоритет към нуждите за подобряване на пригодността, адаптивността и уменията на работниците, удължаване на активната им трудова дейност и адаптиране към икономиката на знанието.

Специфичните цели на проекта са свързани с предоставянето на обучения на заетите лица в „Пепина М” ЕООД, като чрез тях се цели да се подобрят и повишат настоящите им професионални компетентности. Това е възможно посредством придобиване на нови професии и компетентности, необходими за устойчивото развитие на Кандидата и неговите служители.

Също така с повишаване на квалификацията си обучените лица ще са по-адаптивни и конкурентноспособни на пазара на труда.

За обучение по проекта ще бъдат включени 32 лица, служители на фирма „Пепина М” ЕООД.
Включените в проекта служители на Кандидата ще преминат обучение по професионална квалификация за цяла професия 3410201 „Продавач-консултант” – II квалификационна степен. Обучението ще е с продължителност не по-малка от 660 часа, съгласно разпоредбите на МОМН и НАПОО.
В краткосрочен план очакваният ефект върху целевата група е повишаване на тяхната професионална квалификация чрез обучението за професия „Продавач-консултант”. Също така избраните служители ще усвоят компетентности в областта на информационните и комуникационни технологии. Всичко това ще доведе до по-голяма конкурентоспособност на пазара на труда.

В дългосрочен аспект очакваният ефект за успешно завършилите обученията лица ще бъде осигуряването устойчива заетост чрез гарантирани работни места. Това означава устойчивост и сигурност на доходите на служителите и възможност за кариерно развитие.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Фирма „Пепина М” ЕООД носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Агенция по заетостта.

Последвайте канала на

Novini.bg
2850 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини