Започна отпускането на кредити по Националната програма по пчеларство

  • 27 февруари 2013 09:24

  • 2342
  • 0
Започна отпускането на кредити по Националната програма по пчеларство
©

Фонд "Земеделие" обработи първите заявления за кредити на бенефициенти с одобрени проекти по Националната програма по пчеларство /НПП/ 2011-2013 г., информират от фонда.

До края на седмицата средствата ще бъдат по сметките на кандидатите. От схемата могат да се възползват бенефициенти с проекти по мерки Д и В от Националната програма по пчеларство. Те са за закупуване на нови кошери, голи роеве, отводки, пчелни майки и препарати за борба срещу вароатозата. Кредитите се отпускат пряко от фонд "Земеделие" при лихвен процент от 6 на сто на годишна база. Максималният размер на кредита достига 75 на сто от одобрените разходи по проекта. Срокът за кандидатстване е 31 юли т. г., а заявленията се подават в областните дирекции на фонда по постоянен адрес на физическото лице и по адрес на регистрация на юридическото лице.

Прилагането на схемата започна през миналата година, когато бяха сключени 141 договора за финансиране на обща стойност 932 889 лева. Отчитайки резултатите през 2012 г., фонд "Земеделие" очаква интересът на бенефициентите за кредити по програмата за пчеларство тази година да бъде още по-голям.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини