Халваджиян: "Пайнер" спечели парите с труд

  • 26 януари 2013 16:06

  • 8964
  • 29
Халваджиян: "Пайнер" спечели парите с труд
© Булфото

Хората в медиите е нужно да имат достойнство, защото гражданите им вярват. Затова те трябва да внимават какви информации пускат в общественото пространство и да могат да се извиняват, когато са направили грешка. Това заяви в "Карбовски: Директно" Магърдич Халваджиян.

Една голяма група продуценти спечелихме финансиране по европейските програми след сложна и тежка процедура, продължила две години, каза Халваджиян и уточни, че техника, а не пари е това, което се е чакало от ЕС - "осветление, камери, пултове и други неща, свързани с нашата дейност". Но тъй като процедурата беше дълга, когато стана време да взимаме техниката, тя вече беше морално остаряла и искахме да откажем процедурата, сподели още той. Ние се отказахме от парите от ЕС, така че не с тях съм купил кола на жена си, каза Халваджиян. В живота си нямам един лев откраднат. Имам документ от НАП, че съм проверен и напълно чист, обясни той. Но когато човек честно и почтено си изкарва парите, всички му гледат в купичката.

Мен ме ядосва, когато някои хора много компетентно се изказват какво се случва в нашия дом, какво ние правим с парите си и от къде идват, с горчивина коментира Кремена Халваджиян.

На въпрос за мнението й за поп-фолка, тя каза, че чалгата е кръвна група.

Ние сме на Балканите. Тук винаги ще се слуша чалга. По това отношение никога няма да сме част от Европа. Но да кажат, че Митко Пайнера не може да вземе европейски пари заради това, че прави чалга, е дискриминация, смята Магърдич Халваджиян. Финансирането, освен всичко, не е за култура, а за техника. По толкова много европрограми парите не могат да се усвояват и Съюза си ги взима. Този човек е работил усилено и е спечелил проекта с труд, той трябва да ги получи. Не защитавам чалгата, мразя я, но трудът трябва да се оценява, заключи той.

Последвайте канала на

8964 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар

2013.01.28 | 19:59

29
Тоя плашипутак арменец ли е чифут ли е, не знам, но е поредния ходещ лайномет, който малко от малко допринесе за смъртта на българската култура.

2013.01.28 | 19:59

28
Малко смях...Какво е абсурд"Върви Моше по улицата,вади пачки от джобовете си и ги хвърля,а след него ходи Оник ,който ги събира и му ги връща обратно!"-А иначе,нека не плюем.Може човека-изкарва.Това не е свързено с раса,пол и религия.Но типичното нашенско е, да завиждаме и заничаме в чуждата паница,вместо стремежа да напълним своята,чрез това,което умеем най- добре!

2013.01.28 | 19:58

27
Оу жена гащата изобщо не ми е зор от чие семе си направена Аз залагах че баща ти е питбул а той каза арменка Все тая е не виждаш ли си долната ти челюст е на каса и с тия тънки уста абсолютна безличност Еднотипно сиво лице от тълпата Жена без гърди и за кво си ми ?!Дръж си фъфляка и не се мъчи да ни убеждаваш колко си станала умна отговорна и примерна !
4efo

2013.01.28 | 15:49

26
Халваджиян: "Пайнер" спечели парите с труд => с труд ама чужд труд
смърт за чалгата и слушащите я мангале

2013.01.28 | 15:33

25
Да ,само при циганите като тоя проскубан прошляк ,кражбата (от другите съседни мангали) на кючеци е равнозначно на работа !
Алекс

2013.01.28 | 15:33

24
Да чалгата е виновна,но иначе пък любимите БГ рапъри не промиват детските мозъци сигурно! Вчера покрай мен минаха 3 деца на възраст 9-10 години поклащайки се доволно и пеейки "Кради,кради нема пари",иначе чалгата е виновна!
niki

2013.01.28 | 15:32

23
LAINER DA SE IZNASQT OT BALGARIQ
ЯВОРОВ

2013.01.28 | 15:32

22
Затова ли бе ХАЛВА...МА..ГАРДА.!!!!! А има ли ГЕНОЦИД срещу АРМЕНЦИТЕ? Има.има и СТИХОТВОРЕНИЯ.но ти си НЕБЛАГОДАРНА ............................................
Доника50

2013.01.28 | 15:32

21
Нека всеки си слуша каквото му харесва.Не се гневете толкова.Семейство Халваджиян просто си казаха мнението при Карбовски.Всеки кадърен да си направи проект и да го спечели.Какви са тия обиди към тях и Кеворк-''мръсни арменци''.Талантливи българи,арменци,турци,Софи Маринова и др.винаги ще има.
...

2013.01.28 | 09:28

15
Тая па арменска свиня къде се обади. България се напълни със всякакви иноземци които се надпреварват да ни дават акъл. А до един пият кръвчицата на народа..
Не обиждайте!

2013.01.28 | 15:32

20
Ама защо обиждате човека?! Халваджиян е доказал се български талант. Има идеи, притежава упоритост и има финанси да реализира своите проекти. Защо трябва да го обиждате, че бил арменец! Сигурно е по-българин от 90% от българите. Такива като него чакат с отворени обятия в другите страни. Радвам се, че е избрал да работи тук, а не да изнася способността си (която му е открита и ошлайфната от български преподаватели) навън. Самосъзнанието е важно

Добави коментар

Водещи новини