Apple обяви iPhone 5 за най-красивия си продукт (снимки)

  • 12 септември 2012 20:39

  • 4187
  • 4
Apple обяви iPhone 5 за най-красивия си продукт (снимки)
©

Сан Франциско. "Имаме да ви покажем някои много готини неща", бяха едни от първите думи на Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple пред нетърпеливата публика, която очакваше старта на iPhone 5.

Той обаче не заговори за новия iPhone, а за други новости около компанията, съобщи "Стандарт"

Шоуто започна с представяне на новия магазин на Apple в Барселона, снимки на интериора му и на стотици почитатели на Apple, събрали се пред него в очакване на отварянето му. Кук се похвали още, че продажбите на таблета iPad вървят отлично. "17 милиона iPad-а! Продали сме повече, отколкото който и да е производител на компютри е продал от своите линии". Компютрите Mac също имат по-голям пазарен дял на американския пазар от обикновените персонални компютри, каза още Кук.

През последното тримесечие е подадено 400-милионното устройство на Apple, обяви Кук. 

Най-красивият продукт, който някога сме правили е iPhone5, каза Кук в началото на представянето на смартфона.

Той е и най-тънкият - 7,6 мм и целият е направен от стъкло и алуминий. Смартфонът има ретина дисплей с резолюция 326 пиксела и 4-инчов екран. Има пети ред икони и обновен софтуер. 

В календара се показват повече събития, има място и за повече имейли.

Приложенията се обновяват по-лесно. Тежи 112 грама, с 20% по-малко от iPhone4S и е с 44 на сто по-наситени цветове от предшественика си. 

Новият смартфон е снабден с безжична технология от четвърто поколение, която позволява много по-бърз достъп до Интернет от предишната 3G технология. 

Снабден е с нов процесор А6, който е два пъти по-бърз от предшественика си А5. Животът на батерията е 8 часа за разговори и сърфиране в интернет и 10 часа за гледане на видео, както и 40 часа за музика. Телефонът може да изкара 225 часа в режим на изчакване.

Камерата е 8 мегапиксела, а сензорът е 25% по-малък от предишния. Новата камера е оборудвана със система за намаляване на шума, която позволява по-добри снимки при ниска осветеност и снима по-бързо. 

По време на презентацията бяха представени чисто нови игри за iPhone. За първи път има и опция за снимане на панорамни фотоси. С тази функция могат да се снимат кадри с големина 28 мегапиксела.  Може да разпознава лица на до 10 души по време на снимане на видео. Клиповете са с резолюция 1080 пиксела.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4187 4

Коментари 4

Добави коментар
:)

2012.09.25 | 15:36

4
Айфон, ай-сиктир, ай-майна, ай-бай
Tanaz

2012.09.25 | 15:36

3
Красив, красив - колко да е красив?! Същият като предишния - 4S. Колко "облъчени" ай-фенове...
samsung. nokia

2012.09.25 | 15:36

2
Лумпенски продукт за нация от лумпени.
Мен

2012.09.25 | 15:36

1
Егати иновативния и готЯн смартфон - това е айфонЯ за манЯци ! Искам да си заложа апартамента за 18% по-тънкия и с един ред икони по-дългия невероятен ай-нещо си... Да ви се изcepa в гъpлaTa.

Добави коментар

Водещи новини