Новият "айФон" с изкуствен интелект се очаква в магазините от 20 септември

  • 10 септември 2024 09:01

  • 769
  • 2
Новият "айФон" с изкуствен интелект се очаква в магазините от 20 септември
© gettyimages

Технологичният гигант "Епъл" (Apple) се включи в манията по изкуствения интелект с новата линия "айФон" (iPhone), която се очаква в търговската мрежа от 20 септември, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. 

Четирите отделни модела "айФон 16" (iPhone 16) ще бъдат оборудвани със специални чипове, които са необходими за работата на инструменти с изкуствен интелект (ИИ), бе съобщено снощи на събитие на компанията за представяне на новите й устройства.  

Функциите с изкуствен интелект на "Епъл" имат за цел да превърнат виртуалния асистент "Сири" (Siri) в по-интелигентен и гъвкав помощник, да автоматизират широк спектър от тривиални задачи и да предложат други приятни за потребителите опции, като например създаването на персонализирани емотикони за секунди.

Пакетът инструменти с изкуствен интелект, под общото название "Епъл интелиджънс" (Apple Intelligence), ще отприщи "иновации, които наистина ще променят живота на хората", каза главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук под бурни аплодисменти от публиката.

Не всичко обеща обаче ще бъде достъпно веднага, след като новите айфони, с цени между 800 и 1200 долара, се появят в магазините.

"Епъл" с ръст на приходите

Повечето от функциите на изкуствения интелект на Apple ще бъдат внедрени като част от безплатна софтуерна актуализация на операционната система "айОуЕс18" (iOS 18), разпространявана от октомври до декември. При пускането на пазара ще бъде използван американски английски език, но според "Епъл" догодина ще бъде пусната актуализация, която ще позволи използването и на други езици.

Последвайте канала на

Калина Христова
769 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.09.10 | 09:52

2
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

2024.09.10 | 09:23

1
на проз ганьо само изкуствен интелек му липсва.

Добави коментар

Водещи новини