Meta въвежда нова функция за защита от изнудване чрез интимни снимки

  • 12 април 2024 14:32

  • 481
  • 1
Meta въвежда нова функция за защита от изнудване чрез интимни снимки
© Getty Images, архив

Технологичната корпорация Meta обяви, че въвежда нова функции в социалната си мрежа Instagram, чиято цел е да бъдат защитени потребителите ѝ, най-вече младите хора, от изнудване чрез интимни снимки, предаде ДПА.

Meta потвърди, че е започнала да тества дигитален "филтър за снимки с интимно съдържание" в Instagram. Той е вграден в платформата за персонализирани съобщения Direct Messages, известна като Ди Емс (Direct Messages - DMs).

Дигиталният филтър ще бъде постоянно активен в профилите на потребителите, които са на възраст под 18 години. Той автоматично ще замъглява снимките, изпратени до тях, за които системата "установи", че са с интимен характер. Това ще осигури по-голяма защита за потребителите, които не желаят да получават подобни снимки, посочва Meta.

Десетки хиляди българи членуват в Телеграм групи за порнография, оръжие и наркотици

Ако ги получат обаче, то системата ще им изпрати съобщение, че не са длъжни да ги "отварят" или да отговарят на този, който им ги изпраща. Те ще могат да го блокират, за да не може да се свързва повече с тях чрез Direct Messages и ще имат възможност да го докладват на администраторите на социалната мрежа.

От своя страна тези, които изпращат снимки с интимен характер, ще получават съобщения да бъдат внимателни, тъй като разпространяват неподходящо и потенциално вредно съдържание. Ще им бъде дадена възможност да блокират изпращането на спорните снимки. Това обаче ще става, само ако са включили дигиталния "филтър за снимки с интимно съдържание".

Освен Instagram, Meta притежава и социалните мрежи Facebook и Threads.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
481 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.12 | 17:44

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини