"Гугъл" обмисля дали да таксува потребителите за новите функции с изкуствен интелект, вградени в продуктите му

  • 04 април 2024 15:19

  • 2485
  • 1
"Гугъл" обмисля дали да таксува потребителите за новите функции с изкуствен интелект, вградени в продуктите му
© Gettyimages

Технологичният гигант "Гугъл" (Google) обмисля да таксува потребителите си за нови допълнителни функции, вградени в неговите продукти, които се захранват чрез генеративен изкуствен интелект. Това са съобщили пред в. "Файненшъл таймс" трима запознати с плановете на "Гугъл" източници.

Ако намеренията на компанията бъдат осъществени, това ще е първият път, когато се изисква заплащане от потребителите за достъп до някои от основните продукти на "Гугъл".

Според източниците американската корпорация разглежда различни опции, включително добавяне на определени функции за търсене, работещи на базата на изкуствен интелект, към своите нови абонаментни услуги. Компанията вече предлага платен достъп до новия си асистент "Джемини" (Gemini), генериращ отговори на потребителски запитвания чрез използването на изкуствен интелект, в пощата "Джимейл" (Gmail) и библиотека от техническа документация "Докс" (Microsoft Docs), уточнява БТА.

Разследване: Google се е намесил в полза на демократите 41 пъти за последното десетилетие

Инженерите на компанията разработват технологията, необходима за внедряване на услугата, но ръководителите все още не са взели окончателно решение дали и кога да я пуснат, е посочил единият от източниците

Традиционната търсачка на "Гугъл" ще остане безплатна, докато рекламните банери продължат да се показват заедно с резултатите от търсенето дори за абонатите, решили да заплатят новите такси.

Компанията отчете приходи от търсене и свързани реклами за 175 милиарда долара през миналата година - повече от половината от общите ѝ финансови постъпления.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2485 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.04 | 16:53

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини