Европейски медийни компании със съдебен иск срещу "Гугъл" за 2,1 млрд. евро

  • 29 февруари 2024 13:40

  • 429
  • 1
Европейски медийни компании със съдебен иск срещу "Гугъл" за 2,1 млрд. евро
© Getty Images

Съдебен иск за 2,1 милиарда евро са завели 32 медийни компании срещу технологичната компания "Гугъл" (Google), която е собственост на американската корпорация "Алфабет" (Alphabet), предаде Ройтерс.

Медийните групи, сред които е и германският конгломерат "Аксел Шпрингер" (Axel Springer), обвиняват "Гугъл", че търпят финансови загуби заради "практиките" на американската компания в сферата на дигиталната реклама. 

"Гугъл" временно спира генерирането на изображения чрез изкуствен интелект

Съдебният иск е от името на медийни групи с дейности в България, Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Финландия, Унгария, Люксембург, Нидерландия, Полша, Испания, Швеция и Норвегия. 

Регулаторните органи в Европейския съюз, които отговарят за защита на конкуренцията, също се борят с практиките на "Гугъл" в сферата на дигиталната реклама, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.29 | 17:09

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини