"Гугъл" временно спира генерирането на изображения чрез изкуствен интелект

  • 22 февруари 2024 17:43

  • 1257
  • 4
"Гугъл" временно спира генерирането на изображения чрез изкуствен интелект
© Freepik

Технологичната компания "Гугъл" (Google) обяви, че временно спира действието на функцията за генериране на изображения на хора, вградена в неговото приложение, базирано на генеративен изкуствен интелект "Джемини" (Gemini), предаде Си Ен Би Си.

Причина за това решение са случаи, при които технологията е представяла "неточности" при генерирането на изображения на исторически личности, предаде БТА.

Потребители на "Гугъл" са публикували оплаквания, че приложението "Джемини" погрешно е пресъздало изображенията на исторически фигури. Например то изобразило като цветнокожи политическите лидери и държавници, известни като Бащите-основатели на САЩ, а това представлява "неточност", посочват потребители.

Компанията "Гугъл", която е част от американската корпорация "Алфабет" (Alphabet), съобщи, че скоро ще представи на потребителите подобрена версия на функцията, чрез която може да бъдат генерирани изображения на хора.

Google създаде "хипер политически коректен ИИ": отказва да генерира изображения на бели хора

Междувременно "Гугъл" е уведомила фирми, които са нейни подизпълнители, че трябва най-рано от идното тримесечие да започнат да произвеждат смартфоните й "Пиксел" (Pixel) в Индия. Това съобщи онлайн изданието на японското англоезично списание "Никкей ", позовавайки се на свои източници. Първоначално е планирано в южната част на Индия да започне производството на луксозните смартфони "Пиксел 8 Про" (Pixel 6 Pro).

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1257 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 04:58

4
❤️ Г­о­­р­­­е­­­щ­­­и­­­ ­­­м­­­о­­­м­­и­­ч­­­е­­­т­­а­­ ­в­­­и­­­ ­о­­ч­а­­к­­в­а­­т ­-­­ X­­1­8­.­­F­­U­­­N

2024.02.22 | 22:11

3
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.02.22 | 19:29

2
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
Николай Ралчев Тутракан

2024.02.22 | 19:07

1
Николай Петков РАЛЧЕВ се казвам и живея вв гр.Тутракан7600 на ул.Панайот Хотов 5 Аз съм красив обратен тип на 48 години и си търся мъж-гадже, който да ме аргасва безпощадно много и да се ожени за мен, защото аз съм жената в гей-връзките.Аз имам жълта книжка и ракия и кисело зеле

Добави коментар

Водещи новини