Оставете интуицията си да ви води и използвайте инстинктите си, за да вземете решения

  • 12 февруари 2024 11:00

  • 254
  • 1
Оставете интуицията си да ви води и използвайте инстинктите си, за да вземете решения
© pixabay

Всяка страна трябва да разполага със собствена инфраструктура с изкуствен интелект, за да може да се възползва от икономическия потенциал на технологията и същевременно да опазва собствената си култура, заяви главният изпълнителен директор на "Енвидиа" (Nvidia) Дженсън Хуан по време на Световната правителствена среща на върха в Дубай, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

"Не може да позволите други да вършат това вместо вас", заяви Хуан.

"Енвидиа" достигна скоростно немислимата капитализация от 1,73 трилиона долара, благодарение на доминацията на компанията на пазара за чипове с изкуствен интелект. Хуан изтъкна, че фирмата "демократизира" достъпа до изкуствения интелект поради високата ефективност на технологията. "Но останалото зависи от вас", посочи той.

По думите му страховете от изкуствения интелект са преувеличени и припомни, че в миналото нови технологии като автомобилите и самолетите, които са пораждали подобни страхове, са били успешно регулирани.

"Съществува интерес хората да бъдат плашени, а технологията да бъде обвита в мистерия, за да бъдат обезкуражени хората да работят с нея и да разчитат на други да им свършат работата. Смятам, че това е грешка", заяви Хуан.

След като САЩ наложиха през октомври нови ограничения върху износа на чипове с изкуствен интелект, "Енвидиа" съобщи, че работи с клиентите си в Китай и Близкия изток, за да получи нови износни разрешителни за нови продукти, които да отговарят на американските правила.

Дизайнер на личности и инструктор по AI: кои са новите работни места в ерата на генеративния изкуствен интелект?

"Енвидиа" ще представи резултатите си за последното тримесечие на 2023 г. на 21 февруари.

Последвайте канала на

Калина Христова
254 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.12 | 12:21

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини