Илон Мъск: Жена ще оглави "Туитър"

  • 12 май 2023 18:27

  • 780
  • 0
Илон Мъск: Жена ще оглави "Туитър"
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Собственикът на "Туитър" (Twitter) Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, съобщи, че е намерил нов главен изпълнителен директор на социалната медия, предаде ДПА. До шест седмици начело на компанията ще застане жена, написа Мъск в туит, без обаче да назовава въпросната дама.

Туитът на Мъск буквално гласи: "Радвам се да съобщя, че наех нов главен изпълнителен директор за "Екс/Туитър". Тя ще заеме поста до шест седмици".

Медии спекулират, че вероятно става дума за експерта в сферата на рекламата Линда Якарино. Според в. "Уолстрийт джърнъл" и други издания тя е в напреднал етап на преговори с Мъск да заеме позицията.

Криптовалутата Dogecoin скочи с над 20%, след като Мъск смени логото на "Туитър"

Спекулациите бяха подхранени от съобщение на "Ен Би Си Юнивърсъл" (NBC Universal), че Якарино напуска медийния гигант почти без предизвестие.

Базираният в Сан Франциско "Туитър" е пренаименован на "Екс корп" (X Corp), според самия Мъск и съдебни документи. Още преди да придобие компанията милиардерът обяви, че планира да я пренаименова на "Екс" (X) - "приложение за всичко", отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
780 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини