"Туитър" потвърди aвтентичносттa на Иисус Христос

  • 14 ноември 2022 10:47

  • 1036
  • 2
"Туитър" потвърди aвтентичносттa на Иисус Христос
© Туитър

"Туитър" временно спря предлагането на платения абонамент за синьо кръгче в платформата след масови злоупотреби с нововъведението. Абонаментът от 8 долара месечно е идея на новия собственик Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,, предлагано на популярните профили безплатно досега. От средата на миналата седмица всеки потребител получи възможност да се възползва от платената услуга, но липсата на ясни правила за удостоверяването на самоличността на хората, администриращи профилите, доведе до хаос и множество тролски атаки, при които с въпросното кръгче за автентичност се сдоби и Иисус Христос.

„Twitter Blue“, както Мъск нарече платения абонамент, просъществува само ден-два, преди да бъде ограничен за операционната система на „Епъл“ (във версията на приложението за Андроид не се предлагаше). От програмата може да се възползва всеки потребител, заплатил необходимата сума, без дори да предложи документи за самоличност, пише „Форбс“.

Така социалната мрежа се наводни с верифицирани тролове, представящи се за популярни политически фигури като Джордж Буш, Тони Блеър, търговски компании като „Пепси“, „Тесла“, „Бритиш петролиум".

Мъск: Фалит на "Туитър" не е изключен

Много от тролските акаунти са трудни за разпознаване и доведоха до информационен хаос. Фалшив профил на фармацевтичната компания „Eli Lilly and Company“, например, публикува, че „с радост съобщава, че инсулинът вече е безплатен“, а друг техен продукт ще се предлага за 400 долара, защото „можем да правим каквото си поискаме“. Твърдението за инсулина доведе до голям спад от над 4% в акциите на „Лили“ и милиони долари загуба, но и предизвика дебат в САЩ за високата цена на животоспасяващото лекарство.

Байдън: Туитър бълва лъжи по целия свят

Все още не е ясно дали и кога абонаментната услуга ще бъде подновена и какво ще се промени в начина, по който модераторите на социалната мрежа проверяват истинността на акаунтите, които верифицират. Платеният абонамент се разглежда като спасителен пояс от Мъск, който наскоро придоби "Туитър" за 44 млрд. долара и по-рано заяви, че „фалит не е изключен“, пише "Площад Славейков".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1036 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2022.11.14 | 10:52

1
йесус и йелонмуск, неговият пророк. е6а ги у психопатите с тоя цвитър.

2022.11.14 | 11:35

2
Именно

Добави коментар

Водещи новини