НАСА отложи с ден връщането на Земята на четирима астронавти от МКС

  • 04 май 2022 14:42

  • 1922
  • 0
НАСА отложи с ден връщането на Земята на четирима астронавти от МКС
© pixabay

Американската космическа агенция НАСА реши да отложи с ден, за 5 май, отделянето от Международната космическа станция (МКС) на кораба "Дракон", с който на Земята да се върнат четирима астронавти след шестмесечна мисия. За това съобщи в Туитър ръководителката на програмата за пилотирани полети на НАСА Кати Людерс.  

Причината е неблагоприятното време в планирания район на приводняване в Атлантическия океан край бреговете на Флорида.

Отделянето на кораба "Дракон" от МКС е предвидено за 01:05 ч. северноамериканско източно време на 5 май, а приводняването - за 00:37 ч. на 6 май.

"Дракон" на частната компания "Спейс Екс" трябва да върне на Земята американците Раджа Чари, Том Машбърн, Кайла Барън и германеца Матиас Мауер, астронавт на Европейската космическа агенция. Те са на МКС от 11 ноември миналата година.

Корабът "Дракон" със следващия екипаж ще бъде изстрелян към Международната космическа станция на 23 април

Екипажът ще бъде сменен от американците Киел Линдгрен, Робърт Хайнс, Джесика Уоткинс и италианката Саманта Кристофорети от Европейската космическа агенция. Те пристигнаха на МКС на 28 април.

От 18 март на борда на МКС са и руските космонавти Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков. Артемиев ще поеме командването на МКС от Машбърн днес, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1922 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини