Dahua с активни действия за пълна въглеродна неутралност

  • 11 март 2022 09:45

  • 1549
  • 0
Dahua с активни действия за пълна въглеродна неутралност
©

Въглеродната неутралност е дефиниран резултат за емисии на въглероден диоксид или парникови газове със стойност „чиста нула“, свързани пряко или косвено с произведената продукция от държави, предприятия, продукти или човешки дейности в рамките на определен период от време. Според експертите, „чиста нула“ може да бъде постигната чрез залесяване, пестене на енергия, намаляване на емисиите и други експертно определени според случая инициативи. Нарича се въглеродна неутралност. 

Като световен водещ производител, Dahua трябва да изпълни своята социална отговорна роля чрез прилагане на широк спектър от стратегии за устойчивост с цел намаляване на емисиите на CO2 /въглероден диоксид/.

Ето някои от подходите на Dahua за постигане на въглеродна неутралност:

1. Оптимизиране чрез производство на зелена енергия 

На последния етаж на индустриалния парк Dahua Smart вече са монтирани и са в експлоатация повече от 70 000 m² слънчеви панели. Годишно те вече осигуряват производство на електроенергия над 1,5 милиона kWh, което значително намалява използването на електрическа енергия, генерирана от изгарянето на въглища.

Освен това, Dahua разработи енергонезависим комплект за видеонаблюдение (камера+соларен панел+енергиен контролер+акумулатор+рутер). Чрез комбиниране на технологията за генериране на електричество от слънчева енергия, съхраняване и 4G/5Gмрежов трансфер с видеонаблюдение (включително AI функции), това решение e готова off-grid мониторингова система, подходяща за райони с ограничен достъп до мрежова връзка и електричество.

2. Намаляване на емисиите и устойчива трансформация на обществени съоръжения

Dahua енергично внедрява нисковъглеродни/невъглеродни процеси и подобрява зеленината в своите работни помещения, за да създаде по-устойчива фабрика на бъдещето. Отпадъчните газове и нефтените изпарения от цеховете за производство се концентрират и абсорбират от система за пречистване, която осигурява ефективност на събиране и степен на усвояване над 90%. Агенциите за държавен контрол периодично тестват системата и редовно провеждат инспекции на място като издават доклад за отработени промишлени газове, който документира дали и колко показателитеотговарят на съответните стандарти.

В офиса на Dahua разполагат с интелигентна сензорна система за автоматично управление на климатичните системи и функция за автоматично намаляване наосветлението в зависимост от слънчевата светлина, а това спомага за спестяване на над 25% от енергията за осветление. Конферентната зала е оборудвана и със смарт интерактивна бяла дъска Dahua DeepHub за минимизиране на употребата на хартия и насърчаване на безхартиеното споделяне на няколко екрана едновременно с пълноценното дистанционно сътрудничество.

Освен това, Индустриалният парк Dahua Smart (IoT) внедри система за управление на енергията чрез унифицирано събиране на данни онлайн с цел контрол на консумациятана електроенергия, вода и газ, както и контрол върху изхвърлянето на отпадъци в парка. Тази платформа може да извършва онлайн оценка на потреблението на енергия и анализ на данни в зависимост от региона, консумацията на енергия и времето, което прави икономията на енергия и намаляването на потреблението управляеми, по-удобни, научнии разумни.

3. Подобрения в дизайна на продуктите за повишаване на енергийната ефективност и икономия

Dahua вече разработва продукти с олекотен дизайн, намалява и оптимизира брояелектронни компоненти в изделията си и разработва енергоспестяващи продукти с по-ниска мощност. Скоро компанията надгради своето продуктово портфолио с LEDдисплеи, съдържащи интегриран модул с преработен чип и издръжлив алуминий, лят под налягане. Това намалява консумацията на електричество за един дисплей с 20 W, генерирайки годишна икономия на енергия до 320 KW. Този лек, енергийно ефективен дизайн вече е пренесен и в произвидството на изделия в другите продуктови линии. Понастоящем повече от 9 000 продукта на Dahua (LED дисплеи, NVR, IVSS, EVS) са получили китайски сертификат за енергоспестяване.

В допълнение, по отношение на мрежовия трансфер на данни, Dahua разработи своя патентована технология Enhanced Power Over Ethernet (ePoE). ePoE поддържа едновременно подаване както на захранване, така и на видео, аудио и контролен сигнал на до 800 метра разстояние чрез традиционен Cat5 Ethernet кабел. Тъй като е необходим само един кабел за свързване, решението IP Dahua ePoE значително намалява броя на използваните устройства (например комутатори), както и разходите за инсталиране.

4. Развитие на нисковъглеродна кръгова система за доставки и зелена верига за доставки

В Дахуа разглеждат целия жизнен цикъл на продукта: от първоначалния дизайн на продукта до рециклирането и повторната употреба, и редовно набелязват мерки за пестене на енергия и оптимизиране на продуктите, включително намаляване на използваните суровини, насърчаване на рециклирането в компанията, създаване на система за управление на енергията и контрол на всички производствени връзки в съответствие със стандартите на „зелената фабрика“.

За да сведе до минимум електронните отпадъци, компанията изпълнява план за рециклиране на електронни отпадъци и електрически уреди. Тази схема включва връщане на материали, приемане на материали, оценка на изхвърлянето, процес на изхвърляне и управление на скрап. Всички процеси и стъпки са стандартизирани, за да се постигне пълен контрол върху целия процес на рециклиране.

Опаковките на продуктите също се регулират в съответствие с изискванията на директивите за опаковки и отпадъци от опаковки EU94/62/EC. За картонените материали стриктно се спазват съответните изисквания на GBT 39084-2020 за оценка на зелените продукти – опаковки за експресно обслужване.

Освен това, всички доставчици на Dahua трябва да преминат инспекция на място, извършена от SQE, отдела за доставки и R&D, за да прегледат тяхното съответствие със съответните политики за опазване на околната среда. Те трябва също да подпишат ангажимента за EHS и опазване на околната среда, преди да бъдат ввключени като част от веригата за доставки на Dahua.

Искате ли да знаете повече за инициативите на Dahua за устойчивост и въглероден неутралност? Можете да изтеглите техния доклад за околната среда, социална политика и управление за 2020 г. тук.

СисТех България е национален лидер в доставката, адаптирането и подготовката на проекти и решения за видеоориентирани интелигентни продукти, решения и услуги за сигурност.

За повече информация и поръчки се свържете с вашия търговец или ни намерете на: office@systeh.bg, телефон: 0897 807 600, както и в офисите ни в СофияВарнаПловдивБургас.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
1549 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини