Създадоха гъвкаво стъкло

  • 06 юни 2012 20:19

  • 2521
  • 1
Създадоха гъвкаво стъкло
©

Нов тип сгъваемо и много тънко стъкло, наречено  Willow Glass, беше демонстрирано от производителя на Gorilla Glass по време на изложение, проведено в Бостън, съобщава Би Би Си. 

Мобилните устройства заемат все по-голяма част от ежедневието на хората. Носим ги на плажа, на планина, на работа, в дискотеката и къде ли не. Само допреди няколко години един от най-чупливите елементи на телефоните и преносимите компютри беше техният дисплей. Компанията Corning промени това, създавайки по-здраво и тънко покритие, което днес се използва от над 30 производителя в над 700 модела, пише dnevnik.bg.

Чрез новото стъкло американската корпорация Corning ще допринесе за създаването на дизайни, каквито в момента трудно бихме могли да си представим.

Освен за стандартни смартфони новото покритие ще може да се прилага и за дисплеи, които не са плоски, а се огъват. Но докато такъв тип устройства се появят на пазара, новият материал ще се използва при мобилните телефони, които стават все по-тънки.

Демонстрираният в Бостън прототип има дебелината на лист хартия, но от компанията твърдят, че може да бъде изтънен още повече, достигайки до 0.05 мм, което е значително по-малко от дебелината на екраните днес, която варира от 0.2 мм до 0.5 мм.

Компанията вече е започнала да доставя прототипи от новия материал на производители на дисплеи и технологии за управление на екрани с допир.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2521 1

Коментари 1

Добави коментар
???

2012.06.26 | 12:31

1
Yxa qko i moderno

Добави коментар

Водещи новини