Бъдещето на безпилотните летателни апарати през 5G вече е тук

  • 20 октомври 2021 13:42

  • 1145
  • 2
Бъдещето на безпилотните летателни апарати през 5G вече е тук
©

Новото поколение мобилни мрежи у нас се развива с бързи темпове. Все по-често ще ставаме свидетели на приложенията на 5G в различни сфери на бизнеса. Значително по-бързата скорост и малкото времезакъснение създават предпоставки за светкавично сърфиране в мрежата и за управление от разстояние на различни уреди или машини без забавяне или прекъсване. Това на свой ред е огромен плюс както за бизнеса, така и за потребителите. За целта е нужна бърза и надеждна 5G връзка, каквато предлага 5G ULTRA от А1 А1   A1 е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Със своите.

Преди няколко дни компанията демонстрира в Пловдив реално приложение на своята мрежа от пето поколение – дистанционно управление на дрон, специално разработен от екип с ръководител проф. Димо Зафиров, член на Института за космически изследвания и технологии към БАН. Според проф. Зафиров ставаме свидетели на интеграцията на две значими технологии: аерокосмическата и мобилните комуникации. Именно 5G е звеното, което осигурява необходимата свързаност.

Чрез теста на А1 А1   A1 е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Със своите бе демонстрирано, че 5G може да бъде ключов фактор при управлението на безпилотни летателни апарати. В скоро бъдеще дронове и други безпилотни апарати ще могат да бъдат използвани през 5G мрежа както в сферата на логистиката, така и в сферата на фотографията и картографирането, защото ще могат много по-бързо да предават голям обем от данни, например 8K видео, без да се налага компресиране или загуба на информационния поток.

Лошите метеорологични условия – силен дъжд и вятър - не попречиха за успешния полет на проектирания от учените дрон, в доказателство на надеждността на 5G ULTRA. Mрежата на А1 А1   A1 е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Със своите от пето поколение се различава от останалите 5G технологии в страната, тъй като компанията инвестира в развитие на истинската 5G мрежа, с отделно 5G оборудване от европейски доставчик и специално заделен честотен спектър. 5G ULTRA беше обявена от лидера в измерванията на скоростта на мобилните и фиксираните мрежи Ookla за най-бързата 5G мрежа в България.

Успешният тест с дрон на А1 А1   A1 е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Със своите през мрежата 5G ULTRA демонстрира не само възможностите за управление и навигация на безпилотното устройство, но и възможностите на този тип машини, задвижвани с помощта на петото поколение мрежи в сферата на логистиката. Специално разработеният дрон бе използван за доставка на модел от най-новата серия iPhone 13, която дебютира у нас в началото на октомври. Всички модели от серията 13 на iPhone са интегрирани към 5G ULTRA и потребителите, които разполагат с някой от четирите варианта: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro или iPhone 13 Pro Max, както и подходящ тарифен план от А1 А1   A1 е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Със своите, ще имат възможност да се възползват от скорости, достигащи до над 1000 Mbps.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
1145 2

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.22 | 13:35

2
5G е за да те скенират по всяко време. Човечеството ще бъде прибрано в концнтрацнни лагери. Бавно но сигурно нещата се случват. Вижте какво става в "свободна" Австралия.
най-умнио:

2021.10.20 | 14:41

1
начи, ем че летят, ем че снимат, ем че ни чЕпират?

Добави коментар

Водещи новини