Intel: Недостигът на чипове в световен план може да продължи няколко години

31 май 2021 10:01

Intel: Недостигът на чипове в световен план може да продължи няколко години
© Pixabay
853 2

Изпълнителният директор на Intel Corp. Патрик Гелсингър заяви, че недостигът на полупроводникова техника в световен план може да продължи няколко години, преди да бъде решен проблемът с доставките.

Коментирайки проблема, Гелсингър обясни, че глобалната липса на технологични чипове се появи поради това, че хората масово преминаха към работа и учене от домовете си, предаде БНР.

"Но докато индустрията предприе стъпки за преодоляване на краткосрочни липси, все още може да отнеме няколко години, докато екосистемата се справи с недостига на леярски капацитет, субстрати и компоненти за полупроводници", заключи той в понеделник по време на виртуална сесия на изложението Computex в Тайван.

Разкриха как изглежда чип във ваксина срещу COVID-19?

В края на миналата седмица изпълнителният директор на Logitech Брейкън Даръл прогнозира, че недостигът на чипове може да продължи още три до шест месеца, отбелязвайки, че неговата компания не е имала много затруднения при решаването на проблема, който е засегнал както технологичната, така и автомобилната индустрия.

Novini.bg
853 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.06.01 | 10:55

1
хич да няма, тая напаст да изчезне дано

2021.06.02 | 08:03

2
ко речи?

Добави коментар

Водещи новини