"Тесла" може да плаща предварително за чипове на фона на глобалния недостиг

  • 27 май 2021 13:18

  • 684
  • 0
 "Тесла" може да плаща предварително за чипове на фона на глобалния недостиг
© Getty images

Производителят на електрически автомобили "Тесла" (Tesla) е отворил нови фронтове в битката за осигуряване на чипове на фона на недостиг в цялата автомобилна индустрия, който включва предварително плащане за такива доставки и дори закупуване на собствен завод за полупроводници, предаде БНР.

Tesla се опитва по-специално да осигури чипове от компании от Тайван и Южна Корея, които произвеждат модели от по-ново поколение, но също така и от САЩ, съобщава "Файненшъл таймс", цитирайки източници от бранша.

Илон Мъск: Производството в завода на "Тесла" в Берлин вероятно ще започне до края на 2021 г.

Според източник, запознат с мнението на един от световните лидери за полупроводникова техника Samsung относно директното закупуване на чипове от компании, южнокорейският технологичен гигант има производствени линии за тази цел и ще бъде отворен за по-нататъшно обсъждане.

Що се отнася до директното закупуване на завод за полупроводникова техника, източниците на финансовото издание твърдят, че тези планове на "Тесла" са на много ранен етап, като се има предвид, че подобно начинание може да се окаже непосилно дори за такава водеща компания.

Novini.bg
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини