Бил Гейтс: На Доналд Тръмп вероятно ще бъде позволено да се върне в социалните медии

18 февруари 2021 16:53

Бил Гейтс: На Доналд Тръмп вероятно ще бъде позволено да се върне в социалните медии
© Getty Images/Guliver
27 2

Големите технологични компании "вероятно" ще премахне забраната си за профилите в социалните медии на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп", предположи съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс.

"Странно е, когато казваш, че изборите са откраднати, без зад това да стоят някакви факти. И колко разяждащо е това. Но се обзалагам, че големите технологични социални медии ще намерят начин да го пуснат отново", заяви той в интервю за CNBC.

Бил Гейтс добави, че компаниите за социални медии трябва да поставят етикети на бъдещи "фалшиви" публикации на Тръмп в своите платформи, както са го правили няколко пъти преди забраната на профилите на бившия президент, отбелязва БНР.

"Ще бъде интересно да наблюдаваме как технологичните гиганти ще се справят с този проблем, въпреки че може доста да намалее интересът на хората към това, което Тръмп казва", подчерта Гейтс.

Туитър няма да върне акаунта на Доналд Тръмп

Novini.bg
27 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
То бил е навсякъде

2021.02.21 | 15:51

18346
Та той е бог бе. Били колкото и добре да живее човек рано или късно умира не се занимавай с хората гледай си собствения живот и да знаеш че след 20 30 40 години никой няма да знае кой си бил дори и да затриеш човечеството то пак ще те забрави не се хаби напразно
Майтапчи Йово

2021.02.18 | 17:20

15192
Този и акаунти ли вече взе "да раздава":)))?!? Мислех си, че само... "прозорци" и вакси може?!?

Добави коментар