Екипажът на МКС пристъпи към скачването с американския товарен кораб "Сигнус"

Екипажът на Международната космическа станция /МКС/ пристъпи към скачването с американския товарен кораб "Сигнус", като операцията се предава пряко на сайта на НАСА, съобщи ТАСС.

Прихващането на кораба с помощта на дистанционния манипулатор осъществи намиращият се на борда астронавт на НАСА Крис Касиди. "Сигнус" ще достави на орбиталната станция 3,6 тона товари - продоволствия, прибори за научни изследвания, оборудване за станцията, в това число и модифицирания модел на бордовата тоалетна, за чиято разработка бяха похарчени 23 милиона долара.

Приключи изолацията на екипажа на МКС

Корабът беше изведен в орбита в петък с помощта на ракетата-носител "Антарес" от космодрума на остров Уолъпс на атлантическото крайбрежие на щата Вирджиния. Разкачването на "Сигнус" е предвидено за средата на месец декември. Товарният кораб ще вземе със себе си от станцията боклук и отпадъци, а след две седмици ще изгори в плътните слоеве на атмосферата, пише БТА.

Това е третия полет на "Сигнус" в рамките на новия договор на НАСА с производителя - компанията "Нортроп Гръман". До 2024 година, съгласно договореностите, ще бъдат осъществени минимум шест изстрелвания на товарни кораби.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет