Ева Майдел: Технологиите помагат за растеж, хората няма да загубят работата си заради роботите и автоматизацията

24 юни 2020 12:12

Ева Майдел: Технологиите помагат за растеж, хората няма да загубят работата си заради роботите и автоматизацията
©
412 4

"72% от европейските граждани се страхуват, че ще загубят работата си заради внедряването на роботи и изкуствен интелект в индустрията. Необходимо е да отговорим на тези притеснения с конкретни факти, които ясно показват, че технологиите помагат за растеж и за заетост. Например, скандинавските държави, където автоматизацията на индустрията и работата с данни е на най-високо ниво в Европа, бележат положителен ръст в създаването на нови работни места“, коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел като говорител по време на онлайн дискусия за дигиталната икономика.

В събитието взе участие и ресорният комисар по вътрешен пазар Тиери Бретон.

"ЕС няма време за губене, ако иска да бъде лидер в световното технологично състезание. За да разгърнем потенциала на икономиката на данни и изкуствения интелект, е необходимо да подобрим интернет достъпа на регионите, инфраструктурата за обработване и анализ на данни, уменията на гражданите и не на последно място киберсигурността“, поясни българският евродепутат и добави, че е привърженик на принципа да се регулира по начин, който да не затруднява иновациите „така че предприемачите да имат възможността да разгърнат таланта и идеите си и да претворят дадена технология в нещо позитивно за всички нас.“

"Цифровите данни, които се генерират от потребителите, бизнесите и от публичната администрация имат потенциала да променят коренно правенето на политики. Ако всички масиви от данни се съберат и анализират, ще допринесат, например, за решения за по-чиста градска среда, по-добра диагностика на заболявания и разработване на лекарства, за по-добра енергийна ефективност и др. Всичко това има пряко положително въздействие за стандарта на живот на всички европейци“, посочи Ева Майдел.

Novini.bg
412 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.06.25 | 10:20

20918
туй сама ли го измисли или гласовете ти го говорят - много си проста

2020.07.01 | 09:22

27256
И таз кат другата ... с цифрите...
Stamatis

2020.06.24 | 12:26

19825
За да има дискусия трябва да има опоненти, демек различни мнения и начини за достигане до дадена цел. Това тяхното е просто седянка, защото сега са си вкъщи и няма какво друго да правят, пък са си и единомишленици-бюрократи от ЕС!
Неграмотен помияр

2020.06.24 | 20:56

20546
Селтак си!

Добави коментар

Водещи новини