Facebook ще позволи на служителите си да работят от домовете си до края на 2020 г.

  • 07 май 2020 22:30

  • 1270
  • 0
Facebook ще позволи на служителите си да работят от домовете си до края на 2020 г.
© gettyimages (архив)

Служителите на Facebook ще имат възможността да продължат да работят от вкъщи до края на 2020 г., съобщи CNBC. Така Facebook става първата голяма технологична компания, която разрешава работа от вкъщи за толкова дълъг период.

Facebook официално ще отвори офисите си на 6 юли за служители, които трябва да бъдат там, но работниците, които могат да работят по телефона от вкъщи, ще продължат да го правят до края на годината. Компанията все още определя кои точно служители ще бъдат задължени да се върнат в офисите. Припомняме, Facebook отмени всички големи събития с участието на повече от 50 души, като например годишната конференция за разработчици на F8, до юни 2021 г.

Amazon и Slack направиха подобни съобщения през последните седмици, казвайки на служителите си да работят от вкъщи съответно през септември и октомври. Тази тенденция показва, че връщането към нормалното положение на работа в офиса може да не се състои в продължение на много месеци. CNN и New York Times също посочиха, че служителите им могат да се върнат най-рано в офисите през септември.

Големите технологични компании бяха сред първите, които наредиха на служителите си да работят от домовете си в първите дни на пандемията. Facebook поиска от служителите си в Сиатъл и в района на залива Сан Франциско да работят от вкъщи още на 5 март, седмици преди местните власти да издадат заповеди за престой у дома. 

Тръмп: Кризата с коронавируса е по-лоша от Пърл Харбър и атентатите на 11 септември

Въпреки че тези действия сами по себе си не пощадиха технологичните центрове в Сиатъл и в района на залива Сан Франциско от разпространяването на епидемията, експертите по обществено здравеопазване твърдят, че вероятно все пак са допринесли ограничение на заразата, за разлика от други области на страната като Ню Йорк.

Въпреки че много държави започват да отварят бизнеса на дребно, големите компании продължават да казват на служителите си да работят от вкъщи. Когато работещите в офиси се върнат на работното място, физическото пространство ще трябва да бъде различно и променено, докато не бъде разработена ваксина срещу коронавируса. Плановете за отворени офисни етажи може да се окажат минало, а служителите най-вероятно ще трябва да преминават през проверки за температурата преди да влязат в сградата.
 
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1270 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини