-
20 декември 2019 13:28
- 617
- 0
Учени от Швейцария са открили как да правят шоколада пъстроцветен, без да влагат допълнителни съставки, предаде Асошиейтед прес.
От Швейцарския федерален технологичен институт съобщават, че изследователите са разработили метод за отпечатване на специална структура на повърхността на шоколада, която го прави искрящ като дъга.
Процесът имитира ефекта на кожата на хамелеона, способна да се променя в различни цветове.
От института съобщават още, че шоколадът-дъга е готов за промишлено производство и вече се водят преговори с големи производители на сладкото изкушение.
Последвайте канала на
Свързани новини
Водещите медии във Франция: Тим от Лига 1 привлича Коялипу
Отхвърлен от Левски спря Лудогорец за първа победа през 2025
Нюкасъл прати Арсенал в нокдаун след първия полуфинален сблъсък за "Карабао Къп"
Веласкес: Трудно е да дам оценка на играчите след само една тренировка
Дешан взе решение - ето кога напуска “петлите”!
Почина легендарната българска спринтьорка Петя Пендарева
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
С изслушване на министри започва новата пленарна сесия на парламента
08 януари 202506:58
Служебното правителство ще проведе първото си за годината заседание
08 януари 202506:27
Ремонтът на Дунав мост при Русе се възобновява от днес
08 януари 202506:54
Доц. Кунчев: Удря ни щам от Тайланд
08 януари 202507:46
Тръмп симпатизира на руската позиция, че Украйна не бива да бъде част от НАТО
08 януари 202506:58
Опасно силни ветрове принудиха Байдън да отмени ангажимент в Калифорния
08 януари 202506:32
При израелски удари бяха убити 18 души в Газа, включително 5 деца
08 януари 202507:05
Бабинден е!
08 януари 202507:21
Ето какво време ни очаква днес
08 януари 202505:59