-
20 декември 2019 13:28
- 617
- 0
Учени от Швейцария са открили как да правят шоколада пъстроцветен, без да влагат допълнителни съставки, предаде Асошиейтед прес.
От Швейцарския федерален технологичен институт съобщават, че изследователите са разработили метод за отпечатване на специална структура на повърхността на шоколада, която го прави искрящ като дъга.
Процесът имитира ефекта на кожата на хамелеона, способна да се променя в различни цветове.
От института съобщават още, че шоколадът-дъга е готов за промишлено производство и вече се водят преговори с големи производители на сладкото изкушение.
Последвайте канала на
Свързани новини
България пред Рубикон в Люксембург
Супер терен за "лъвовете" в Люксембург
Италия надви Белгия с дебютен гол и се класира за елиминациите на Лигата на нациите
Англия взе реванш от Гърция и излезе на върха, Къртис Джоунс с мечтан дебют
Изумителен вратар отчая "петлите" на полупразния "Стад дьо Франс"
Този път Везенков не сбърка от фала и донесе пета поредна победа на Олимпиакос в Евролигата
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Калин Стоянов разкри корумпиран ли е Делян Пеевски
15 ноември 202408:07
Костадинов: Делян Пеевски има хора във всички партии - определи ги като "пеевски мини"
15 ноември 202409:04
Васил Пандов: ПП-ДБ имат основополагащи различия с "Възраждане"
15 ноември 202408:50
Пирински: Всеки се любува на своята позиция и не отстъпва, а светът се променя пред очите ни
15 ноември 202408:21
Мирчев за това дали ще се избере председател на НС: Въпросът е към първата политическа сила
15 ноември 202409:53
ИТН официално днес ще издигне кандидатурата на Силви Кирилов за председател на НС
15 ноември 202409:59
Председателят на КЗП Мария Филипова: Фирмите за бързи кредити ще бъдат санкционирани за неравноправни клаузи
15 ноември 202408:37
Трагедия: Двама младежи изгоряха в кола
15 ноември 202408:47
Какво се случва в Малага след наводненията
15 ноември 202408:21