Боинг знае, че е допуснал грешки с модела 737 МАКС

Президентът и главен изпълнителен директор на американския самолетостроител Боинг (Boeing) Денис Молънбърг ще заяви пред Сената на САЩ, че авиокомпанията знае, че е допуснала грешки и полага всички усилия за решаване на проблемите със своя самолет 737 МАКС (737 Max), предадоха Асошиейтед прес, цитирайки писмени изявление, което той ще направи днес пред сенатската комисия по търговията.

"Поучихме се от тези инциденти и все още се учим", се казва в изявлението на Молънбърг. "Знаем, че сме допуснали грешки и сме сбъркали в някои неща. Признаваме това и работим да ги оправим", добавя той.

Ключов конгресмен заяви вчера, че Боинг е трябвало да направи нещата правилно още първия път, преди 737 МАКС да започне да превозва пътници.

Очаква се днес Молънбърг да бъде изслушан от комисията по търговия на Сената на САЩ, а утре - от Комисията по транспорт на Камарата на представителите. Боинг публикува снощи подготвеното изявление на главния си изпълнителен директор.

Смята се, че системата за управление на полетите на Боинг 737 МАКС е отговорна за две авиокатастрофи с 346 човешки жертви, припомня АП.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет