Москва и Хага водят засекретени преговори за сваления над Украйна малайзийски Боинг

  • 19 юли 2019 15:40

  • 777
  • 4
Москва и Хага водят засекретени преговори за сваления над Украйна малайзийски Боинг
© Getty (архив)

Ние водим преговори с колегите от Холандия за сваления над Украйна малайзийски Боинг, е казал руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, предаде  РИА Новости.

Високопоставеният служител на дипломатическата централа на Москва е потвърдил медийна информация за диалог с външнополитическото ведомство в Хага. "Да, ние провеждаме консултации. Тези разговори обаче имат закрит характер", е посочил Грушко пред журналисти днес. Той е допълнил, че закритият характер на преговорите е бил договорен между представители на Руската федерация и Кралство Нидерландия.

Самолетът е бил свален над район в Източна Украйна на 17 юли 2014 г. Тогава там са се водили ожесточени боеве между проруски сеператисти и армията на Киев.  Всичките над 200 души на борда са намерили смъртта си. Повечето от жертвите са били холандци.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
777 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гост

2019.07.19 | 23:57

1

Това е дело на Украици, имах приятели на борда.

Руски педали

2020.02.19 | 01:57

4

научи се да пишеш на български първо, имал приятел на борда и той ти каза от отвъдното че са УКРАИНЦИТЕ!!!
Смешник руски, за колко пишеш тука, за по една чаша антифриз!!

ОЦЕЛЯЛ ОТ КОМУНИЗЪМА

2019.07.20 | 09:44

2

Дело е на руско opъжие , което е било изпратено от русия в Украйна за да пази okyпираните територий! И си имал приятели на борда , колкото и аз съм имал! Долна руска kyрво, ето такива сте почитателите на руския aгрecop и диктатор, който тепърва ще пати от cвoбодният свят!

Ако мислиш, че САЩ,Европа и други страни просто ще стоят и ще гледат безкрайно нeпрaвдитe в Украйна много се бъркаш! Caнкциитe cа първaта cтъпka срещу Руската aгрecия по светът, ще последват още, неизбежо е!

2019.07.20 | 12:07

3

СЛАВА БОГУ,ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА ЩЕ ТЕ ДОВЪРШИ

Добави коментар

Водещи новини