Роботите сменят политиците през следващите 50 години

Професорът по компютърни науки д-р Дейвид Леви – автор на „Любов и секс с роботи“, заяви, че политиците ще бъдат заменени с роботи сравнително скоро поради превъзходната им способност да взимат правилни решения, съобщава „Дейли стар“, предава Монитор.

“Ако мислите за това какво трябва да направи някой президент или министър-председател, той трябва да взема решения по икономически, политически, здравни и транспортни въпроси… Тези видове решения в крайна сметка ще бъдат взети много по-добре от изкуствен интелект, отколкото от хората, защото изкуственият интелект се развива с толкова бързи темпове, че почти всяка задача, която изисква човешка интуиция и интелигентност, ще бъде разрешена от AI”, каза Леви.

Леви предполага, че законодателите постепенно ще загубят доверието на избирателите. Като пример той посочи последните развития на Брекзит и “хаоса” в администрацията на Тръмп.

“В крайна сметка мисля, че всеки ще приеме, че изкуственият интелект е по-добър от хората за почти всичко. Така че, ако има нещо, което е по-добро в икономическото планиране, отколкото всеки човек, който по-скоро ще отговаря за икономиката на вашата страна, какво ще изберете – човек или висш AI?”, риторично предложи Леви пред медиите, базирани във Великобритания.

Ученият вярва, че един ден всеки, който има достъп и свързаност, ще може лично да общува с производител на киберправа.

“Всеки би могъл да се свърже и да задава каквито и да е въпроси, които иска да зададе. Отговорите ще дойдат от самия изкуствен интелект, което би било много по-добре от ситуацията сега. Вие и аз не можем да изберем телефонният номер на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и да му зададем въпрос”, пошегува се Леви, цитиран от The Daily Star.

Според Леви човечеството не трябва дълго да чака тази нова реалност. “30, 40, 50 години – нещо в този диапазон”, заяви още ученият.

Коментари

 1. 2019.10.04 | 13:30

  За нашите политици трудно ще стане. Няма да има толкова некадърни и крадливи роботи.

 2. 2019.10.03 | 23:49

  До по-горният коментар относно: "Все съм се питал като са некадърни защо просто не вземат да препишат цялото Германско законодателство точка по точка и да ни свършат страданията". Защото, за да се приложи един закон, трябва да кореспондира със социалната среда и културата на населението. Как ще приложиш закон, който отразява немския културен икономически, социален, политически и ценностен ред, в едно толкова изостанало и примитивно общество като българското. В България, всеки си мили, че разбира от всичко и даже дава рецепти, как да се оправим, та за това се на това дередже!

 3. 2019.10.03 | 13:14

  главната роля остава за човека който дърпа конците на робота.

 4. 2019.10.01 | 10:23

  Когато изкуствения интелект евалюира до там,че не е базиран на номера,каквито хората НЕ сме,ще се наложи със сигурност като по-добрия интелект,заслужено.Но тей като ЧОВЕКА и досега представлява ЗАГАДКА в много аспекти за науката,
  това твърдение звучи прекалено "оптимистично" и самонадеяно,а зад завесата се прокрадва ОПАСНО желание за контрол =власт.

  1. 2019.10.03 | 00:26

   Загадка е и управлението и решенията на българския парламент. Все съм се питал като са некадърни защо просто не вземат да препишат цялото Германско законодателство точка по точка и да ни свършат страданията. Всичко е до законите и как се спазват. И цялата администрация трябва да е автоматизирана - да се избегне корупцията. Държавните поръчки също да се дават от АИ. Тогава може и да дръпнем напред малко.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет