Играем игри на компютъра, движейки единствено очите си

  • 19 март 2012 08:11

  • 3035
  • 0
Играем игри на компютъра, движейки единствено очите си
©

Нов интерфейс ще ни позволи да играем игри на компютъра, движейки единствено очите си. Джаджата, която ще конкурира контролерът на Microsoft - Kinect, е дело на компанията Tobii.

Технологията, наречена Gaze, беше представена в действие на изложението CeBit и обещава да предостави едно доста по-лесно управление на бъдещите видеоигри, информира "Монитор". 

Интерфейсът на Tobii позволява на потребителите да управляват гейм плея на игрите, които играят единствено, движейки очите си. Методът на работа е следният: контролерът осветява зениците на потребителя с малки инфрачервени прожектори. След това специални камери засичат очите му и превръщат движението им в управление на свързания към устройството компютър.

Засега от Tobii не са уточнили дали технологията ще бъде пусната на пазара под формата на самостоятелен продукт, тъй като върху нея все още се работи. Компанията обаче вече планира да разшири приложенията й. Ако тази технология бъде вградена в един 3D дисплей, на теория би трябвало да може да ни позволи да гледаме 3D съдържание без очила. Techspot.com твърдят, че Tobii вече водят преговори с производители на 3D продукти, с чиято помощ ще представят технологията си на пазара.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3035 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини