Марияна Николова: Киберпрестъпленията са крупна заплаха за информационните технологии

  • 10 септември 2019 11:20

  • 477
  • 2
© Novini.bg

По отношение на Новата нормативна уредба в сферата на мрежовата и информационната сигурност трябва да отчетем, че става въпрос за предизвикателства и решения. Както знаете, мрежите и информационните системи имат изключително важна роля в нашето общество. Това заяви вицепремиерът Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и при откриването на кръгла маса на тема ''Новата нормативна уредба в сферата на мрежовата и информационната сигурност'', предаде репортер на Novini.bg

,,Тяхната надеждност и сигурност са от основно значение за стопанските и обществени дейности и за функционирането на вътрешния пазар'', посочи още тя.

,,В последно време мащабът на киберпрестъпленията се увеличава и представлява крупна заплаха за функционирането на мрежите и информационните системи. Този факт трябва да бъде казан и отчетен. Това са системи, които може да се превърнат в мишена на преднамерени и злонамерени действия. Подобни инциденти могат да нанесат финансови загуби, да навредят на българската и на световната икономика и да подкопаят доверието на потребителите. С развитието и внедряването на електронното управление ние вече съхраняваме изключително голям обем от данни в електронен вид и масив'', обясни още Николова.

,,Законът за киберсигурност беше изготвен и приет в изпълнение на ангажиментите на Република България като държава-членка на ЕС - ангажимент, който ние изпълнихме, за което искам да благодаря на усилената работа на колегите от Министерството на транспорта и информационните технологии, които са в моя ресор и Държавна агенция ''Електронно управление'', изтъкна вицепремиерът.

Последвайте канала на

Novini.bg
477 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Н.Петров

2019.09.10 | 18:55

2

"заплаха за функционирането на мрежите и информационните системи." - Тази жена си няма "абер от понятие" от информационна сигурност и тя е тъпа герберска калинка, както и онази одиторка, която не прави разлика на ват от волт.

сериозно ли???

2019.09.10 | 11:35

1

Киберпрестъпленията са крупна заплаха за информационните технологии - сериозно ли???? горещата вода пари. това е открила тая умница бойковица

Добави коментар

Водещи новини