Продават криптоферма за 62 000 лева в ОLX

Ферма за копане на криптовалута за 62 000 лева продават в сайта ОLX, предаде "Монитор".

Пусналият обявата презентира 26 машини с всички аксесоари, като е съгласен на бартер за имот, автомобил или други ценности. Така на практика една машина излиза по 2394 лева, което е 4 пъти под пазарната цена от 10 000 лева, поясниха експерти. Продавачът уточнява, че фермата за виртуална валута се намира в София и предупреждава, че скоро цената ще бъде увеличена.

В ОLX се продава и робот сервитьор на цена от 22 999 лева.

Роботът има автономна навигация, автоматично заобикаля препятствия, възпроизвежда на реклами. Има и интелигентен автоматичен контрол за избягване на сблъсъци и планиране на пътя за доставка. Работи денонощно седем дни в седмицата, не се плащат здравни или трудови осигуровки. „Никога не иска заплата!“, презентира го пусналият обявата.

Роботът може да доставя ястието на посочената от гостите маса, след което обяснява че храната е прясна и благодари за поръчката, тоест не му липсват първите седем години. След това отива до следващата маса или се връща към точка за зареждане. Роботът може доставя храна до три различни маси и върви по фиксирана на пода линия.

Когато срещне препятствие, той ще спре и ще каже "Моля, направете път за мен", а хората наоколо ще се надяват да не говори на маса или стол, а на човек. Комуникацията с робота се извършва чрез екран. Възпроизвежда аудио и видео файлове на екрана, тоест може да се използва и като скъпа колонка, която носи кебапчета и шопска салата. Джаджата може да бъде свързана с базата данни на болница. Операционната му система е Android, висок е колкото повечето сервитьорки – 163 см и тежи 40 кг.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет