САЩ не изключват полет до Марс през 2033 година

Американското космическо ведомство не изключва възможността за осъществяването на пилотиран полет до Марс през 2033 година, въпреки скептицизма относно този скъсен срок от страна на авторитетни експерти. Мнението е на на ръководителя на НАСА Джеймс Брайдънстайн, изказано по време на телефонен брифинг с журналисти.

"Ние действително работим по осъществяването на всеобхватен план за изпращане на пилотирана мисия до Марс, като ще използваме технологии, които ще тестваме на Луната. Запомнете - Луната е изпитателен полигон, а Марс е нашата дестинация. И въобще не съм готов да изключа датата 2033 година", заяви ръководителят на космическото ведомство, предават ТАСС и ДПА.

Той коментира изводите на доклад, публикуван преди няколко месеца от един от независимите научни центрове на правителството на САЩ. В това изследване се споменаваше, че американските планове за изпращането на човек на Марс към 2033 година са неосъществими. Според авторите на доклада, изготвен през месец февруари от вашингтонския Институт за научна и технологична политика, пилотирана мисия до Червената планета може да бъде осъществена едва през 2037 година.

Брайдънстайн изтъкна, че НАСА е ускорила движението си към Луната, което автоматично ще доведе до ускоряване на марсианския проект.

Американското космическо ведомство планира завръщането на астронавти на Луната през 2024 година.

Коментари

 1. 2019.07.16 | 15:44

  Цървули!!!Велика Америка се връща на Луната и отива на Марс!!!Година,две по-рано или по-късно-няма значение!!!Важното е,че когато Американците почнат да строят бази на Марс,Китайците тепърва ще летят до Луната,а чебурашките ще продължават да се въртят около Земята!!!Технологии!!!Ура и Слава!!!

  1. 2019.07.21 | 08:45

   А крави ще има ли сред декорите на снимачната площадка в Холувуд ?

 2. 2019.07.16 | 13:42

  А от къде такъв скъп декор!?
  Този,на който краварете заснеха "кацането"на Луната е избелял и съдран,а и не е актуален за "кацането" им на Марс!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет