Защо Google не наема най-образованите младежи?

  • 13 март 2017 13:57

  • 3423
  • 1
Защо Google не наема най-образованите младежи?
©

При Google нищо не е оставено на случайността, още по-малко наемането на нови служители.

Ласло Блок от отдел „Човешки ресурси“ на американския интернет гигант, даде интервю за New York Times, в което обяснява как компанията избира бъдещите си служители. И противно на възприетото мнение най-образованите младежи не са непременно фаворити за постовете. Ето защо.

Според Ласло Блок най-образованите студенти вярват в таланта си и поради това не могат да се провалят с грация.
Google предпочита да наема хора, сподобни на отстъпление, които приемат съвсем естествено идеите на другите, когато се окажат по-добри от техните.

Интелектуална скромност

„Това е интелектуална скромност. Без скромност не можете да научавате“, смята Блок. „Блестящите хора допускат грешката да смятат, че ако се случи нещо добро, то е защото те са гении, а ако се случи нещо лошо, това е грешка на някой глупак, поради липса на ресурси или заради пристрастния пазар“, продължава той.

Наблюдавахме, че хората, които успяват в Google, са тези, които заемат твърди позиции, дори изразяват френетични гледни точки, но когато събеседникът им каже някакъв нов факт, те веднага ще признаят, че имат право и че това променя нещата“, казва Блок.

Изключителни човешки същества

Талантът се крие на много места, не само в училищата, обяснява Ласло Блок. Последните често не изпълняват обещанията си и младежите не научават най-полезните неща, признава той. Те генерират „един тон дългове“ и само удължават младостта си, докато хора, които нямат образование, но успяват, са често „изключителни човешки същества“, казва Блок.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
3423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пешо манафа

2017.03.19 | 18:54

1
Съвсем нормално е да наемеш ЧОВЕК с нормално отношение и мислене вместо поредния лигльо с хартийка, огромно самочувствие и празна тиква.

Добави коментар

Водещи новини