Започна предлагането на порно домейна .ххх

  • 07 декември 2011 09:37

  • 4184
  • 0
Започна предлагането на порно домейна .ххх
©

От вчера започна да се предлага домейна с разширение .ххх, като 100 хил. адреса вече са изкупени в предварителната продажба, съобщава Би Би Си.

Въпреки това продължават съдебните спорове относно домейна. Две от най-големите фирми за порнографски филми обвиняват ICM Registry за монополно поведение. ICM Registry има функциите да наблюдава разпределението на адресите, пише dnevnik.bg.

Според Manwin Licensing и Digital Playground решението за създаването на домейн .ххх е извършено по грешен начин и ICM Registry се е възползвала от монополната си позиция. Двете компании също така съдят и Международна корпорация за интернет имена и интернет адреси (ICANN), която отговаря за самите адреси.

Публичната продажба на домейните е предшествана от години борба дали е нужно създаването на специално разширение за сайтовете с порнографско съдържание. Окончателното решение за създаването на .ххх беше взето от ICANN през март тази година. ICM Registry получи правата да администрира новия домейн. По техни думи, новите разширения ще предлагат по-висока защита от компютърни вируси.

Компанията, която отговаря за сайтовете на Playboy – Manwin обвинява ICM Registry, че иска годишни такси от 60 долара за адрес, което според тях е десет пъти по-голяма сума от тази, която плащат останалите високопоставени домейни.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини