GPS навигатор отведе жена директно на дъното на езеро

  • 18 май 2016 13:58

  • 54016
  • 3
GPS навигатор отведе жена директно на дъното на езеро
©

Всеки, който ползва GPS навигатор, знае, че понякога той предлага да се завие не където трябва. Но ето че GPS отвел една жена на много неприятно място – директно на дъното на езеро, съобщава "МегаВселена", позовавайки се на Рopular Mechanics.

23-годишната жена, която по разбираеми причини отказала да разговаря с медиите, шофирала през нощта в непрогледна мъгла и поради тази причина прекалено силно се доверила на GPS навигатора.

Валял дъжд, видимостта била изключително ограничена и жената не забелязала водата. Когато навигаторът я подканил да продължи да се движи, тя се подчинила и се озовала право в езерото Хюрън.

Жената успяла да отвори прозореца, да вземе чантата си и да доплува до брега, преди колата да потъне.

Сега автомобилът вече е изваден от водата, жената не е пострадала и не са ѝ повдигнати обвинения, но самата история е изключително поучителна: очевидно не бива да се вярва безрезервно на съвременните методи за навигация, на които също е присъщо да грешат.

Системата постоянно се доработва, като за самолети дори е разработен вариант за навигация по неутронните звезди, но тя още не е много надеждна.

Последвайте канала на

Novini.bg
54016 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
100

2016.05.20 | 00:31

3
Цялата малоумна сган се е събрала в щатите ! Фабрики за лайна

2016.05.19 | 22:24

2
А би трябвало да й повдигнат обвинения за шофиране без видимост. Ако на пътя има щешеходци, ще ги помете, защото не може да ги види, а дьаджите няма да й кажат. Тази си е потенциален убиец.
angeliada

2016.05.19 | 22:24

1
ужас

Добави коментар

Водещи новини