Чадър предсказва времето

  • 01 март 2016 18:46

  • 1431
  • 0
Чадър предсказва времето
©

Със сигурност дъждът е хващал всеки от нас неподготвен със забравен вкъщи чадър или оставен на пейка или в автобуса, но нова технология обещава да ви спаси от подгизване.

Чадърът Oombrella е ярко оцветен и няма да пропусне, но той ще ви изпрати и предупреждение за предстоящия валеж. Това е първият в света „интелигентен” чадър, който предсказва времето до половин час напред, използвайки собствените си сензори, като изпраща данните под формата на съобщение на мобилния ви. Колоритния чадър се свързва с вас, което позволява на потребителите да знаят, че ще завали още преди да са се появили черните облаци на небето.

Многоцветният Oombrella използва вградени сензори за светлина, влажност и температура. Цялата информация се събира и анализира, преди да бъде изпратена на смартфона на собственика чрез приложение. Чадърът изпраща сигнали, дори ако случайно бъде забравен у дома или в ресторант с помощта на вграден GPS.

Чадърът все още не се предлага за продажба , но от март може да го откриете в магазините на Kickstarter и онлайн от есента. Цената му ще бъде 79 евро.

Последвайте канала на

Novini.bg
1431 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини