YouTube разработва платформа за 360-градусово видео на живо

  • 03 февруари 2016 15:58

  • 961
  • 0
YouTube разработва платформа за 360-градусово видео на живо
© GettyImages

Виртуалната реалност се свързва най-вече с видео игри, но тя има много повече възможности. Една от тях е видео на живо, която YouTube иска да разработи за своята платформа, съобщава онлайн изданието BuzzFeed.

Компанията се среща с представители на производители на камери, за да проучи техническите изисквания, за да добави поддръжка за подобно видео. Вече има подобни камери, които разполагат със способността да записват 360-градусово видео и да го излъчват на живо. Качеството им обаче все още не е най-доброто, пише dnevnik.bg.

За да може това да се реализира, камерите ще трябва да бъдат подобрени технически и да могат да обработват видеото в реално време, включително да "съединяват" визуалните полета на всеки от обективите. Резултатът ще бъде възможност за снимане на живо на концерти, спортни и други събития, които да се гледат от хората чрез YouTube.

Според видео портала ще има голям интерес към подобни предавания. Те ще мотивират повече хора да си купят очила за виртуална реалност. За сега основната пречка е техническа, като YouTube и производителите трябва да решат как точно видеото да се обработва - дали камерите да правят това или да се установи единен стандарт, за да могат те да изпращат видеото до платформата, която да го обработва в реално време.

Едва, когато тези подробности бъдат уточнени, ще може да се придобие представа кога услугата ще стане реалност. За сега YouTube не е коментирала темата.

Последвайте канала на

Novini.bg
961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини