Обезпокоени гърци купуват компютри Mac и конзоли PlayStation

  • 08 юли 2015 10:06

  • 3584
  • 1
Обезпокоени гърци купуват компютри Mac и конзоли PlayStation
©

С влошаването на положението в страната гърците се заеха със шопинг. Правителството наложи капиталови ограничения, а банките ще бъдат затворени поне до утре, тъй като парите свършват, а спасителните средства не се задават.

Докато някои хора използват оставащите им евро, за да купуват неща от първа необходимост, други пазаруват сериозно в магазините за електроника, купувайки си компютри на Apple Inc. и игрални конзоли Sony PlayStations, за да използват лимита на кредитните и дебитните си карти, докато търговците все още приемат плащания с тях.

“Хората харчат парите, с които разполагат в банката, защото в противен случай се страхуват, че няма да могат да си ги получат,” споделя пред Bloomberg Наташа, продавач в магазин от веригата за електроника Plaisio Computer SA, в Атина.

“Компютър Mac е нещо, което запазва стойността си,” добавя тя.

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3584 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Think

2015.07.08 | 22:58

1
“Компютър Mac е нещо, което запазва стойността си". По-малоумно твърдение от това не бях виждал. Компютрите, телефоните и хардуера като цяло е ужасен за инвестиция сектор, защото всяка година губи поне по 30 40% от цената си, защото излиза нов по-добре модел. Ако искат да инвестират пари, които да не губт стойността си да си разбият парите по равни части и да ги инвестират в злато, сребро, земя, облигации и акции.

Добави коментар

Водещи новини