Google пуска Street View от океанското дъно

  • 06 юни 2015 16:06

  • 3175
  • 0
Google пуска Street View от океанското дъно
©

Името Street View на популярната услуга на Google постепенно започва да не отговаря на прякото си значение (Уличен изглед). След като компанията добави към Street View известни галерии, пътешествия по реки като Дунав и гледки от върхове на планини, сега е време и на океанското дъно.

Интернет гигантът е подготвил колекция от интерактивни снимки от дъното на няколко океана. Те са направени заедно с няколко организации и са посветени на Световния ден на океаните, който ще е на осми юни.

Основната цел обаче не е да се покаже красотата на океанското дъно, а да се насочи вниманието към щетите, които човечеството нанася на околната среда. Това ще стане с течение на времето, тъй като екипите ще посещават избраните места отново и отново и ще обновяват снимките, пише dnevnik.bg.

Накрая ще има визуално представяне на загубите, които се причиняват от свръхриболов, замърсяване и климатични промени. Google развива проекта вече четири години и обмисля сключването на още партньорства, за да се заснемат още повече места.

Може да разгледате галерията ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3175 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини