Facebook въвежда видеочат в Messenger

  • 28 април 2015 15:34

  • 970
  • 0
Facebook въвежда видеочат в Messenger
©

Facebook започва поетапното въвеждане на видеочат в Messenger. Така услугата на социалната мрежа става директен конкурент на Skype.

Засега видеочатът на Facebook Messenger ще е достъпен само чрез приложенията за iOS и Android. Услугата е безплатна и тръгва пробно в няколко държави. Постепенно тя ще бъде активирана и за останалите региони, като компанията планира да е готова в рамките на следващите няколко месеца, пише dnevnik.bg.

Видео разговорите са с HD качество и не са ограничени по продължителност. Компанията напомня, че използването на приложението чрез мобилен интернет, а не по WiFi може да доведе до таксуване от оператор.

Започването на видео ще става директно във водения между двама потребители чат. Един от тях трябва да натисне бутона с иконка на видеокамера, а другият трябва да приеме повикването.

Facebook споделя, че има планове да превърне видеочата в една от основните функции на версията на Messenger за бизнес потребители, която ще се появи скоро. Разбира се, обикновените потребители също ще имат достъп до услугата. Те ще имат възможност да използват както предната, така и задната камера на смартфона си, което ще е практично, когато искат да покажат какво се случва около тях например.

Компанията изтъква, че е работила и по запазването на качеството на връзката и изображението дори когато потребителите са в зона със слабо покритие или не разполагат с особено висока скорост на достъп. Целта е повече потребители да могат да се възползват от услугата.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини