HP подновява производството на TouchPad

  • 31 август 2011 13:05

  • 1319
  • 1
HP подновява производството на TouchPad
© Интернет

Hewlett-Packard ще поднови производството на таблета си TouchPad, макар и само за една последна серия, съобщават от компанията.

Причината за това е огромният интерес към устройството, което бе разпродадено след шоковото намаление на цената му до 100 долара, пише "Гардиън", предаде "Дневник".

Първоначално то бе оценено на 499 долара, след което цената му бе свалена до 399 долара. Въпреки това таблетът залежаваше по складовете на търговците.

Според анализатори производствената цена на таблета е около 300 долара, но въпреки това HP реши да свали цената до 100 долара. Компанията обяви плановете си да спре да продава таблета, както и смартфоните, които работят с операционната система webOS. Намалението на цените обаче предизвика опашки от клиенти пред магазини като Best Buy, а TouchPad бе разпродаден.

"След намаляването на цените броят запитвания за TouchPad и скоростта на продажбите му зашеметяващи", обявиха от компанията. "Затова решихме да произведем една последна серия от таблетите си, но не можем да кажем нито колко точно ще са те, нито кога ще могат да бъдат закупени", обявиха от компанията през блога си.

Цените на устройствата ще бъдат 100 и 150 долара, съответно за 16- и 32-гигабайтовата им версия.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1319 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.09.03 | 10:58

1
Ех... и кога ли тия "висши" технологии ще се пуснат на реална цена тук?! А трябва с тройна надценка да ги гледаме по магазините...

Добави коментар

Водещи новини