"Сноудън телефон" защитава разговорите ни

  • 06 март 2014 18:02

  • 2404
  • 1
"Сноудън телефон" защитава разговорите ни
©

Една от последните моди сред производителите на смартфони, е да пускат устройства, които са максимално защитени от подслушване. Въпросната дойде в отговор на растящата загриженост на потребителите за дигиталната сигурност, разгоряла се в светлината на публикуваните разкрития, че щатската Агенция за национална сигурност (NSA) следи милиони телефони по света.

Сега компанията FreedomPop показа поредното устройство от серията, наречено знаково "Сноудън телефон" (Snowden Phone) по името на Едуард Сноудън – бившият сътрудник на NSA, разкрил пред света мащабните им програми за подслушване, пише inews.bg.

Новият смартфон е способен да защитава гласовите обаждания благодарение 128-битово криптиране на сигнала. Той предоставя VPN връзка за анонимно уеб сърфиране, както и повишена защита срещу зловреден софтуер, който може да следи комуникацията ви, пише Mashable.

На всичкото отгоре телефонът ще работи в мрежата на FreedomPop, която използва част от неизползваните ресурси на Sprint. Това означава, че компанията ще позволи на потребителите да променят дори телефонния си номер, когато пожелаят. Разплащанията през "Сноудън телефона" съответно ще се извършват с виртуалната валута биткойн, което ще гарантира тяхната анонимност.

Слабият момент в новия смартфон е свързан с хардуера му. Въпросният ползва технология на почти три години, вградена в Samsung Galaxy S II, така че не очаквайте новите приложения и уеб услугите да вървят по най-добрия начин.

Цената на устройството ще е 189 долара.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Содата

2015.06.02 | 08:36

1
Тези които имат нужда от такъв телефон едва ли ще играят на игрички и приложения

Добави коментар

Водещи новини