Тайван глоби Samsung заради фалшиви онлайн коментари

  • 24 октомври 2013 16:40

  • 1098
  • 0
Тайван глоби Samsung заради фалшиви онлайн коментари
©

Тайванската търговска комисия глоби Samsung с над $340 хил. Причината е, че компанията е уличена в публикуването на фалшиви онлайн коментари, които критикуват конкурентите й и хвалят самата нея, съобщава онлайн изданието The Verge.

Корейският производител е разследван от институцията още от април т.г. Проверката е показала, че Samsung е "използвал голям брой наети автори и служители", които да публикуват коментари в тайвански форуми, пише dnevnik.bg.

Комисията потвърждава и първоначалното твърдение на Samsung, че действията са извършени от маркетинг компания, която е била наета от производителя. Регулаторът обаче е открил две такива компании и те също са били глобени с общо около $100 хил.

Въпросните компании са плащали на хората да изтъкват недостатъците на конкурентните продукти. Разследването на комисията е показало и още целенасочени действия. Сред тях е публикуване на коментари, които отхвърлят критични към Samsung ревюта.

От компанията изтъкват пред The Verge, че пазят честна и прозрачна комуникация с потребителите. Тя се дистанцира от практиките на наетите от нея компании и ги обявява за директно нарушение на нейните правила. За комисията обаче това не е достатъчно и глобата няма да бъде отменена.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1098 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини