Холандска компания превръща растения в месо

  • 17 септември 2013 14:48

  • 2788
  • 3
Холандска компания превръща растения в месо
©

Холандска компания с името "Месар вегетарианец" превръща растения в месо, което е много по-привлекателно от "изкуственото кюфте", направено от стволови клетки, съобщи сайтът PhysOrg.

Изкуственото говеждо, представено миналия месец в Лондон, се прави от нишки месо, отгледани от мускулни клетки, взети от жива крава. Производителят на вегетарианско месо Яп Кортевег използва само растителен материал, предаде БТВ.

Една от основните съставки е соята. За различните видове "месо" обаче компонентите варират. За "пилешкото" се използва повече соя, "говеждото" се прави от моркови, грах и картофи. Месният вкус се постига с подправки и други хитрини.

Яп Кортевег предлага продукцията си от три години в Холандия и се радва, че тя се търси все повече. Макар и растителното месо да е по-скъпо от обикновеното, то е на цената на биологичните продукти.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2788 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
сбъркана работа

2013.09.26 | 10:41

3
А пък американците от главната оторизирана висша национална организация /Г.О.В.Н.О/ по храните, открила че Г.О.В.Н.О.Т.О било супер за намазване на филийка хляб / естествено от изкуствено брашно-трици/ и клиентите с които учените експериментирали / цяла америка по-късно и във вашия град/ заявили че не било толкова лошо и почти не миришело като оригинала,
4efo

2013.09.26 | 10:41

2
Това е нищо нашите компании от 20 години превръщат растенията в сирене и кашкавал, а тоалетната хартия в кренвирши!

2013.09.26 | 10:41

1
Нашите политици взимат равни части псевдо демокрация латино американски тип и комунизъм от кубински тип и правят от тях пълно мазало!

Добави коментар

Водещи новини