Робот отгатва кога ни се пие бира

  • 12 юни 2013 07:52

  • 1266
  • 1
Робот отгатва кога ни се пие бира
©

Най-после една от най-съкровените мъжки мечти стана реалност – учени от САЩ създадоха робот, който отгатва кога на човек му се пие бира и веднага му носи шише от хладилника, пише "Новинар".

Машината се казва Кодиак и е разработена от учени от университета "Корнел". Тя е проектирана да предусеща човешките действия и желания. Най-верният другар на силния пол може да разбере кога собственикът му желае да пие бира и без да бъде подканян, да му донесе кен и да му налее. В стомаха на Кодиак са монтирани 16 батерии за лаптоп и когато помощникът се измори, просто трябва да бъде зареден.

Роботизираният асистент е оборудван с камера и разполага с голяма база данни от видеоклипове, показващи какво правят мъжете, когато искат да пийнат чаша от кехлибарената течност. Когато разпознае дадена ситуация или жест от страна на господаря си, помощникът веднага тича до кухнята за бира.

Благодарение на информацията, която има, Кодиак е научен как да се държи в различни ситуации, като точността на реакциите му е 82 процента. Учените обясняват, че умната машинка е програмирана така, че да се учи от грешките си. Освен да налива бира, роботът чисти след гостите.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1266 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бота Робота

2013.06.16 | 16:59

1
"Ааа, няма не искам, ще пиеш една бира!"

Добави коментар

Водещи новини