Нова ваксина спира разпространението на ХИВ-вируса

  • 03 януари 2013 16:10

  • 4320
  • 2
Нова ваксина спира разпространението на ХИВ-вируса
©

Създадохме терапевтична ваксина, която временно може да спре разпространението на ХИВ-вируса в инфектираните пациенти, твърди екип испански учени от университета в Барселона, съобщава АФП.

Ваксината е била тествана върху група от 36 души, носители на ХИВ-вируса. Според учените постигнатите резултати са най-добрите отчетени до момента при подобно лечение. Ваксината е изградена върху обучаване на имунната система на организма да унищожава вируса по естествен начин, твърдят откривателите. Това досега не е било използвано като подход при създаването на подобни лекарства. Установено е, че ваксината е изгубила своята ефикасност след година, когато пациентите са започнали отново да приемат комбинирани антиретровирусни медикаменти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4320 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.05.21 | 19:49

2
"...постигнатите резултати са най-добрите отчетени до момента при подобно лечение..." - това е ключовата фраза в материала. Звучи като- "ние нищо не сме направили но се справихме по-добре от другите". Позамислих се защо все пак са по-добри от другите и пак прочетох материала. И ми светна. Ваксинираш се- годинка, ваксинираш се пак - няколко месеца и пак и пак и си караш на ваксина докато си жив. Като противо(уж)грипната ваксина. И наистина са се справили по-добре от другите. Направо е елегантно. Всяка година се ваксинираш срещу грип, срещу хив, срещу хепатит, срещу не знам още какво. Само дето ваксина срещу глупост няма. Като в едно старо брейк парче- "...хем си кашляш хем си плащаш братко..." Такаааа знаци фармацевтиката цъфти. Ваксина до ваксина мила моя майноле, глупак до глупака...

2013.01.08 | 17:06

1
bravo izmislqt vse novi i novi vaksini suotvetno vse novi i novi bolesti

Добави коментар

Водещи новини