Ретро парад на автомобили се проведе в Перник

  • 21 юни 2023 10:30

  • 444
  • 0
Ретро парад на автомобили се проведе в Перник
© Фейсбук/Retro Car Club Agressia
Слушай новината Слушай новината

Четвърти ретропарад на автомобили "Алея на класиката" се проведе тази неделя в Перник, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от БТА.

Събитието бе под патронажа на кмета на града Станислав Владимиров. Изложбата на ретро и класически превозни средства бе разположена в пространството, свързващо община Перник и централния градски площад. За първи път проявата се проведе с международно участие на автомобили от Северна Македония и Сърбия.

Шефът на най-голямата руска банка не успя да запали новата "Лада" при представянето ѝ

По традиция любителите на класически коли имаха възможността да се докоснат и снимат с различни марки возила от цял свят - американски, европейски, японски, както и такива от бившия социалистически лагер. Сред тях: мерцедеси, опели, форд, волво, рено, додж, буик, както и познатите волги, москвичи, лади и трабанти.

Реставрираха кадилака на Ататюрк

По традиция на плаката за ретропарада бе изобразен автомобилът, носител на Купата на кмета от миналогодишното издание. Сега централно място на него заема Форд модел А, който през 2022 година получи приза. 

"Алея на класиката" се превърна в неизменна част от активния живот на Перник и едно от очакваните събития за ценителите на автомобилите в миньорския град.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
444 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини