Строителството на завода за електромобили в Ловеч се очаква да започне следващия месец

  • 04 август 2022 17:17

  • 4910
  • 2
Строителството на завода за електромобили в Ловеч се очаква да започне следващия месец
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Строителството на завода за електромобили  в Ловеч се очаква да започне следващия месец. Община Ловеч вече е издала необходимите разрешителни за извършване на строителните дейности на терена, на който ще бъде заводът за коли, в който се планира да бъдат вложени над 280 милиона лева, съобщава БНР.

Проектът предвижда на терен в северната индустриална зона на Ловеч да бъдат построени четири сгради, писта за тестово изпитване на  новите автомобили и няколко паркинга.

Зам.-кметът на Ловеч Даниел Колев поясни: "Издаденото разрешение за строеж е влязло в сила от 19  юли 2022 г..  Абсолютно всичко е обработено в община Ловеч, предадено е на инвеститора, от там нататък предстои стартирането и изграждането на завода".

Очаква се първата копка за изграждането на завода да е през септември.

От  регистъра на местната администрация става ясно, че  за всяка сграда е предвидена зелена система, като на покрива на завода ще се разположат соларни панели.

Внесоха инвестиционно предложение за строеж на завод за електромобили в Ловеч

Първоначално ще бъдат монтирани 20 електрически зарядни станции.

Планирано е до края на следващата година заводът да е изграден, напълно оборудван  и да се направят първите електромобили, а втората половина  на 2024 г. да започне пълномащабностно производство.

Теренът на завода е на братята Кирил и Георги Домусчиеви, които държат 49,998% от “Некст.е.Го България”. Останалите 50,002% са на германската Next.e.Go Mobile.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4910 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.04 | 18:13

2
Нещо намирисва на свини(домус).
Диди

2022.08.04 | 17:49

1
Значи Президент,Парламент и Мин.съвет ще се качат на тези автомобили родно производство

Добави коментар

Водещи новини